Centrul
Medical
ANDODENT

Implantologie

Tel.  0760.265.841 / 0766.054.002

Implantologie - garantarea investitiei

La fiecare implant, ANDODENT eliberează un CERTIFICAT de ASUMARE a CALITĂTII

Implantologie - beneficiile unui implant dentar

  • Imbunatateste sanatatea dentara si generala

 Implantul dentar previne accentuarea resorbtiei osoase. Atrofierea naturala a osului alveolar incepe în momentul în care s-a pierdut dintele, si daca nu se actioneaza imediat, aceasta determina complicatii care pot duce pana la pierderea dintilor vecini. Volumul osos scade cu 50% in primii 2-3 ani de la extractia dentara ceea ce face ca interventiile dupa aceasta perioada sa devina mai complexe.
  Implanturile dentare arata si functioneaza ca dintii naturali. Odata inserate, acestea se osteointegreaza pentru a preveni pierderea de masa osoasa. De asemenea implantul dentar mentine armonia fetei si sanatatea tesuturilor moi (gingiile)
 Implantul dentar imbunatateste sanatatea generala a organismului. Cu dinti puternici si functionali, pacientii pot reveni la o alimentatie normala. 

  • Integrarea implantului dentar

 Implanturile dentare se osteointegreaza in 3-4 luni de la interventie, astfel incat devin corp comun cu osul, neexistand riscul sa se mobilizeze.
  Daca pacientul are o ingrijire orala adecvata, implanturile dentare pot rezista toata viata, fiind, astfel, cea mai buna investitie atunci cand vorbim despre inlocuirea unui dinte lipsa.

  • Reda increderea zambetului

  Lucrarea completa formata din implant dentar si protezare finala are efect de facelifting: corecteaza asimetriile fetei si reda chipului un aspect armonios si intinerit (in special in cazul pacientilor cu multiple edentatii dentare, al caror contur facial avea un aspect imbatranit).

  Implanturile dentare sunt unice. Fiecare dinte nou (coroana permanenta) este personalizat in culoarea, forma si dimensiunea asemanatoare dintilor naturali pentru a reda zambetului aspectul natural.

 

 

 

 

 

 

De ce sa alegi clinica Andodent in domeniul implantologie ?

  • Posibilitatea efectuarii radiografiilor dentare si C.T. in clinica

  • Echipa multidisciplinară

  • Tipuri de implanturi accesibile financiar incepand cu 450 Euro (implant INNO) pana la 1100 Euro (implant STRAUMANN)

  • 40 % REDUCERE la implant STRAUMANN - Marca nr. 1 în stomatologia globală , Implant ( redus de la 1100 la 650 E)

  • Mentenenta implanturilor dentare (verificarea cu precizie a integrarii si a stabilitatii implantului cu ajutorul aparatului de ultima generatie Osstell). Serviciile speciale conexe.

  • Posibilitatea efectuarii in cabinet a lucrarilor de protetica dentară.

  • Toate etapele de tratament si investigatiile clinice sunt realizate în clinică ,toate specializările stomatologiei sub acelasi acoperis, astfel încat, se eficientizeaza timpul pacientului la fiecare vizită si durata totală a tratamentului.

implantologie - Metode de implant dentar

Echipa Andodent - implantologie

    Specializările medicale si experienta vastă în clinica sunt criteriile care stau la baza selectiei stomatologilor nostri în echipa de implantologie / protetica.
    Medicii nostri, prin cazuistica bogata si conectarea continuua la studii si cursuri , cu experientă în cazuri complexe si empatie pentru pacient sunt complet dedicati sănătătii acestuia pe termen lung. Medicul coordonator se preocupa indeaproape  pentru a cunoaste si a întelege nevoile, dorintele si temerile pacientilor si caută solutiile optime de tratament. Dorim sa construim o relatie de încredere între medic si pacient pe termen lung.

Implantologie - elementele unui implant dentar complet

Implant dentar vs. alte metode de tratament

De la lansarea sa în 1952 si până în prezent, implantul dentar a fost perfectat astfel încât a devenit alegerea primară a specialistilor pentru înlocuirea dintilor lipsă;

Pe lângă tratamentul cu implant dentar, există si solutii temporare de tratament, mai putin costisitoare, dar cu implicatii nedorite asupra sănătătii dentare pe termen lung:

       – Puntea dentară este solutia traditională care presupune înlocuirea dintelui lipsă cu o lucrare dentară care se sustine pe dintii vecini. Lucrarea protetică formată din cele 3 coroane presupune slefuirea celor 2 dinti sănătosi pe care este fixată;

       – Proteza dentară mobilizabilă este o lucrare protetică mobilă care se sprijină pe gingii pentru suplinirea dintilor lipsă. Aceasta poate fi realizată pentru întreaga arcadă sau partial, pentru câtiva dinti.

Aceasta accentuează resorbtia osoasă, iar ulterior o interventie cu implanturi dentare devine un caz complex.

Iată mai jos un tabel comparativ cu cele 3 tipuri de tratamente pentru dintii lipsă:


Proteza dentara

Punte dentara

Implant dentar

Longevitate

5-7 ani

7 - 10 ani

15 ani - nelimitat

Mentinerea dintilor vecini sanatosi

uneori

nu

da

Transferarea fortei de masticatie catre

dinti/gingii

dinti vecini

os

Prevenirea pierderii densitatii osoase si mentinerea aspectului fetei

nu

nu

da

Necesitatea ajustarilor periodice

da

da

nu

Pierderea accelerata a dintilor vecini

da

da

nu

Când este recomandat tratamentul cu implant dentar?

  Dacă ai pierdut cel putin un dinte sau ai un dinte care nu mai poate fi salvat printr-un alt tratament dentar conservativ, prima recomandare a medicului dentist va fi tratamentul cu implant dentar.

  Este foarte important să iei decizia la timp pentru a preveni pierderea de os, deplasarea dintilor, si alte efecte negative care îti pot influenta sănătatea dentară, aspectul facial si chiar calitatea vietii.

tratament implant dentar , implantologie
implantologie - proteze implant dentar

Implant dentar pentru toată gura

Pacientii care au nevoie să înlocuiască o arcadă sau ambele arcade dentare cu un nou set de dinti pot opta pentru sisteme de protezare fixă, în urma cărora pacientul poate beneficia de lucrări provizorii în 24 de ore.

implantologie - implanturi dentare multiple
Badge Text

Implant dentar multiplu

În multe dintre situatii, pacientului îi lipsesc mai multi dinti, sau îi poate pierde ca urmare a gradului avansat de deteriorare, dar gingiile si tesuturile moi rămân sănătoase. Pentru a mentine integritatea dintilor vecini, medicul implantolog recurge la o solutie de tratament cu implanturi multiple.

implantologie - implant dentar individual
Badge Text

Implant dentar individual

În cazul pierderii unui singur dinte din cauza unei carii avansate, a unui accident sau afectiunii parodontale, acel dinte poate fi înlocuit cu un implant dentar care arată si se simte ca un dinte natural.




Implantologie - etapele tratamentului cu implant dentar

Planificarea si consultatia de specialitate in domeniu implantologie (implant dentar)

   Primul pas pentru a afla dacă esti un candidat potrivit pentru implantul dentar îl reprezinta consultatia de specialitate. În baza examinarii orale a medicului in cabinet, a investigatiilor clinice de radiologie digitala (tomografie computerizata CBCT) medicul va stabili planul de tratament optim si etapizarea acestuia.

   Pentru a oferi acuratete si precizie procesului de inserare a implanturilor dentare, se va realiza o simulare de inserție 3D digitala a implantului pe baza CBCT. Cu ajutorul acestor rezultate, medicul va stabili cum va decurge interventia chirurgicală.

   Inainte de intervenție, pentru siguranța pacientului si de la caz la caz, se va realiza un set de analize standard. În cazul în care analizele nu corespund, medicul are responsabilitatea de a înstiinta pacientul si de a reprograma interventia.

   Cariile, infectiile de canal sau parodontopatitele sunt tratatate înaintea inserarii implantului dentar.

   Înainte de interventie, este obligatoriu ca pacientul sa realizeze sedinta de profilaxie periodica, astfel incat dintii și tesuturile moi sa fie curatate profesional si bacteriile indepartate.

Inserarea unui implant dentar si protezarea finala

„Fast and Fixed este o metodă de tratament care nu redă doar funcționalitate ci și, încrederea în sine a pacientului. Sentimentul că arcadele dentare își recapătă funcționalitatea și aspectul dinților naturali are efectul “mașinii timpului” – pacientul ajungând să se simtă mai tânăr.”

Recomandări după realizarea unui implant dentar

   Pentru majoritatea pacientilor cu interventii simple uni sau bidentare disconfortul post operator este minim. Acești pacienți trebuie să respecte recomandările medicului pentru a preveni eventuale complicații.

   În cazul intervențiilor mai complexe, pacienții pot simți un disconfort local, gingiile se vor inflama, pot apărea echimoze, edemul și sângerări minore.

Medicul va recomanda medicamente pentru ameliorarea durerii și calmarea inflamațiilor locale și tratament cu antibiotice.

Anestezierea si pregatirea pacientului pentru realizarea unui implant dentar

Înainte ca pacientul sa intre în cabinet pentru a fi pregatit in vederea interventiei, acestuia i se vor inmana consimtamantul chirurgical (cu toate detaliile procedurii) si chestionarul pre-anestezie pentru ca acesta ss fie corect informat asupra procedurii pe care urmeaza sa o desfasoare. 

Pentru a crește gradul de confort al pacientului, se va efectua o anestezie digitală cu dozaj controlat mecanic. De altfel, pe toată durata intervenției medicul implantolog va fi asistat medicul anestezist.

Recuperare dupa relizarea unui implant dentar

   Pentru a evita posibile complicații, pacientul trebuie să țină cont de următoarele indicații ale medicului stomatolog:

   După intervenție se ține o compresă rece pe obraz pentru a reduce inflamarea.

   Se respectă medicația recomandată de medic.

   Nu se atinge cu limba zona operată pentru a evita apariția inflamațiilor. Sensibilitatea va scădea treptat, pe toată perioada de recuperare.

   Periajul poate fi reluat la indicațiile medicului chiar din prima zi după intervenție pentru a preveni acumularea de placă bacteriană, însă este recomandat să se foloseasca o periuță cu peri moi pentru zona operată și în niciun caz periuța electrică.

   Se evită consumul de alimente sau băuturi fierbinți până când va trece efectul anesteziei și evită consumul de cafea sau alcool în primele șapte zile după operație, deoarece poate crește riscul de apariție a hemoragiei.

   Nu este recomandat să se consume alimente făinoase, deoarece se lipesc de gingie și pot provoca inflamații. În schimb, pot fi consumate alimente moi până când sunt îndepărtate firele de sutură.

   Se evită fumatul, deoarece poate duce la apariția unor complicații serioase și la eșecul tratamentului.

   Sunt obligatorii vizitele regulate pentru controlul periodic, așa cum sunt stabilite de către medicul stomatolog.

Implantologie - ingrijirea unui implant dentar

   Implanturile dentare se simt similar dintilor naturali si se îngrijesc la fel.

 Un tratament cu implant dentar realizat corect nu ar trebui să ridice probleme ulterioare dacă pacientul va avea o igienă orală constând în periaj dentar de cel putin două ori pe zi, folosirea atei dentare, a apei de gură precum si a dusului bucal.

   Profilaxia si vizitele periodice la medicul stomatolog sunt, de asemenea, obligatorii.

Implantologie - contraindicatii si riscuri la un implant dentar

Implantul dentar nu este recomandat persoanelor cu diabet necontrolat, afecțiuni ale oaselor sau afectiuni oncologice.
Exista totusi cazuri in care un pacient cu diabet poate face implant dentar daca glicemia este tinuta sub control si pacientul are o dieta controlata.
In ceea ce priveste varsta, implantul dentar poate fi facut doar dupa ce s-a incheiat cresterea osoasa, adica dupa perioada adolescentei.

Implantologie - factori de risc care influentează negativ succesul tratamentului pentru implantul dentar:

  • Supraîncărcarea protetică;
  • Infectii ale zonei recent operate;
  • Deteriorarea nervului, vaselor de sânge sau a sinusurilor;
  • Nerespectarea indicatiilor post-interventie;
  • Simptome de pierdere a implantului dentar;
  • Apar la doar 2% din cazuri la nivel mondial;

BINE DE STIUT

Implantul dentar este varianta cea mai apropiată, functional si estetic, de dintii tăi naturali.
Este solutia care îti redă bucuria de a-ti relua viata în mod normal, fără eforturi si restrictii.
Atunci când iei decizia de a face un implant dentar ar trebui să iei în considerare mai multi factori:
    • tehnologiile utilizate – există numeroase optiuni de tratament care ajută la vindecarea mai rapidă a zonei asupra căreia s-a intervenit, sau care reduc durata tratamentului;
    • atunci când compari diferite preturi pentru implantul dentar, tine cont de toate etapele tratamentului;
Atunci când comunicăm tarifele tratamentelor la ANDODENT aplicăm urmatoarele principii:
  • asiguram cele mai bune optiuni pentru pacient;
  • tratamente si solutii de implant;
  • toate costurile sunt comunicate clar, de la început;
  • la ANDODENT oferim beneficii gratuite suplimentare în care sunt incluse unele investigatii precum si timp de 2 ani controlul clinic al implantului;

SEDIUL CENTRAL

PUNCT DE LUCRU NR.1

PUNCT DE LUCRU NR. 2

PUNCT DE LUCRU NR. 3

Copyright © – 2021 Centrul Medical Andodent. Toate drepturile rezervate. Design by MCGM Web Design

sunati