IMPLANTOLOGIE

Home » Specialitati » IMPLANTOLOGIE

LOCATIE

Str. Ulierului nr. 20, Ploiesti

MEDICI

Dr. Lopez Cobena-Gabriel – medic chirurgie orala si maxilo-faciala

Dr. Abboud Ayman – Medic chirurg dento-alveolar

O dantura completa, functionala si estetica reprezinta o caracteristica de neinlocuit a unui standard de viata ridicat. Ce este de facut in cazul in care pierdem unul sau mai multi dinti? Cauzele care determina pierderea dintilor sunt multiple: accidente, carii dentare care au dus la extractii, parodontoza sau varsta inaintata.

Implanturile dentare reprezinta cea mai estetica si functionala modalitate de inlocuire a dintilor. Implantul inlocuieste radacina dintelui pierdut, previne migrarea dintilor invecinati, permite protezarea fixa in situatiile in care s-ar impune purtarea protezelor mobile, stopeaza procesul de atrofiere osoasa si previne retractia gingiei.

 

Implant dentar ghidat digital

Implantul dentar permite protezarea in situatiile in care s-ar fi impus purtarea de proteze mobile sau ar fi fost necesara slefuirea dintilor vecini sanatosi. Implantul dentar opreste atrofia osoasa, previne migrarea dintilor si retractia gingiei.

Pentru a determina daca implantul dentar este solutia pentru situatia dumneavoastra, primul pas este consultatia la unul din medicii chirurgi, pentru o evaluare clinica si efectuarea unei radiografii 3D cu ajutorul computerului tomograf din centrul de imagistica DENTESSE. Medicul specialist utilizeaza un software complex de planificare digitala a implantului pentru evitarea zonelor unde osul nu are densitatea corespunzatoare, a nervilor sau a sinusurilor, pentru ca interventia sa se realizeze in siguranta.

 

Etapele tratamentului cu implant dentar

Prima etapa este cea a consultatiei realizata de un medic specialist in chirurgie si implantologie dentara.

Etapa chirurgicala in care se realizeaza interventia de inserare a implanturilor dentare. Pe durata de timp in care implantul se va integra cu osul veti purta coroane provizorii. Dupa ce implantul dentar se contopeste cu osul, i se ataseaza o extensie, respectiv bontul protetic. Pe acest bont in etapa protetica se construieste un dinte final din materiale estetice ceramica sau zirconiu.