UROLOGIE

Home » Specialitati » UROLOGIE

LOCATIE

Str. Ulierului nr. 20, Ploiesti, Prahova

MEDICI

Dr. Codreanu Claudiu – Medic Specialist

La Clinica Medicala ANDODENT puteti beneficia de cele mai inalte servicii de urologie supervizate de medic dr. Bratsos Alin – specialist urolog.

Prostata este una dintre glandele sexuale masculine ce inconjoara primii centimetri ai uretrei, iar statisticile arata ca 40% dintre barbatii cu varsta sub 40 de ani si 80% dintre barbatii trecuti de 80 de ani sufera de afectiuni ale acesteia.

Cel mai ingrijorator este insa ca afectiunile prostatei anunta, in multe cazuri, cancerul de prostata. Statisticile arata ca un numar de patru din cinci cazuri de cancer al prostatei, sunt diagnosticate in cazul barbatilor trecuti de 65 de ani. Mult mai rar, acest tip de cancer poate sa fie prezent si la pacienti mai tineri.

Simptomele pe care pacientii le identifica se refera la anumite dificultati in urinare, urinare frecventa si jet ezitant cu presiune scazuta, dureri, senzatia de urinare incompleta, prezenta sangelui in urina sau sperma.

In incercarea de a identifica si trata problemele prostatei si in special pentru depistarea cancerului, metoda medicala la care se apeleaza este punctia – biopsie a tumorilor prostatice. Aceasta este unica metoda de a depista cancerul.

In cazul pacientilor suspecti de cancer de prostata exista mai multe tipuri de analize si investigatii recomandate.

Dintre acestea, specialistii urologi releva:

  • examen rectal, PSA si ecografie cu reziduu o data pe an;
  • ecografia abdominala cu vezica urinara plina, aceasta are menirea de a evidentia prostata, al carei volum poate sa fie masurat;
  • ecografia transrectala, menita sa depisteze nodulii in prostata, precum si ghidarea biopsiei transrectale a prostatei;
  • obtinerea unei valori a PSA (ca linie de baza) la varsta de 50 de ani.

"Medicina este stiinta si constiinta incalzite de iubire fata de oameni"

Iuliu Hateganu

Sediu central

Str. Ulierului nr. 20, Ploiești

L–V 09:00 – 19:00 | S 10:00 – 13:30

PUNCT LUCRU 1

Str. Malu Rosu, nr. 97A, Bl 120 B, Ploiesti

Stomatologie

PUNCT LUCRU 2

Str. Malu Rosu 81 A, bloc 86 D, Ploiesti

Medicina de familie, Stomatologie

PUNCT LUCRU 3

Șos. Vestului nr. 20, Ploiesti

Stomatologie

PARTENERI